Switch naar de korfbal website ยป
22 april 2018 | St. Hubert 1 - Astrantia 1 | 1-1

ASTRANTIA EN ST. HUBERT IN BALANS

Op een zonvergoten sportpark in Sint Hubert was er geen winnaar. Na twintig minuten lanceerde Jos Lemmen de diepgaande Jaap Venbrux; deze wist hier wel raad mee, omspeelde de keeper en maakte geen fout; 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft waren er kansen over en weer. Astrantia was met een bal op de lat het dichtst bij een doelpunt. Het was St. Hubert dat na een halfuur gelijk maakte door één op één met keeper Antàl niet te falen; 1-1. De punten werden gedeeld, eindstand 1-1.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
19 april 2018 | Astrantia 1 - De Willy's 1 | 0-0

GELIJKSPEL IN MIDDELAAR

Aan het einde van een prachtige dag omlijst door de ondergaande zon was sportpark de Heikant het toneel van een vooruitgeschoven treffen tussen Astrantia en De Willy's. In de eerste helft had Astrantia een veldoverwicht en had eigenlijk moeten scoren. De ploeg uit Middelaar was echter ongelukkig in de afronding. De Willy's creëerden in die periode weinig kansen. Ruststand 0-0.

Na de rust keerde het tij enigszins en naarmate de wedstrijd vorderde kregen de mannen uit Wilbertoord meer kansen. Ook zij slaagden er echter niet in de sterk keepende Sandor Antal, man van de wedstrijd, te passeren. Eindstand 0-0.
 
15 april 2018 | Astrantia 1 - VCO 1 | 2-1

ASTRANTIA PAKT VOLLE WINST

Met debutant John van Hal op goal hielden Astrantia en VCO elkaar gedurende de eerste helft grotendeels in balans. Ondanks een licht veldoverwicht voor Astrantia, maar zonder grote kansen, gingen beide ploegen met 0-0 richting de thee.

Niet lang na rust was het Thijn Fransman die een voorzet van Tim Sengers met een bekeken kopbal promoveerde tot doelpunt; 1-0. Na een aantal goede mogelijkheden voor Astrantia, was het Rick Simons die zijn invalbeurt bekroonde met een mooi afstandsschot; 2-0. De aansluitingstreffer vlak voor tijd, een kopbal uit een goede voorzet, kwam voor VCO te laat; 2-1.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
8 april 2018 | VIOS'38 1 - Astrantia 1 | 4-2

ASTRANTIA ZET SLECHTE REEKS VOORT

Na een half uur spelen zette Hans Kroon, met een bekeken voorzet, Tijn Fransman oog in oog met de keeper van VIOS'38. Hij faalde niet; 0-1. Astrantia kon echter geen vervolg geven aan de goede start, nog voor rust had VIOS’38 de achterstand weggepoetst. Uit een corner viel de gelijkmaker door een rake kopbal; 1-1. Daarna kwam een verdediger van VIOS’38 succesvol op en viel de 2-1.

Na rust sloegen de mannen uit Beugen nog twee keer toe. Vanuit een goede aanval werd de 3-1 via een voorzet binnengetikt. Een vermeende achterbal werd door de scheidsrechter niet erkend, de keeper van Astrantia liet de bal lopen waardoor hij binnen rolde; 4-1. De 4-2 uit een directe vrije trap van Fransman was slechts voor de statistieken.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
5 april 2018 | Astrantia 1 - SCV'58 1 | 1-2

ASTRANTIA VERLIEST OPNIEUW

De eerste doordeweekse wedstrijd van het seizoen bleek geen prooi te worden voor Astrantia. In de eerste helft speelde Astrantia slordig en grossierde in balverlies; de bezoekers waren op hun beurt een stuk feller en dat resulteerde in een 0-1 voorsprong na 45 minuten van SCV'58.

In de tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld aan en rondde de spits van SCV'58 beheerst af na goede aanval; 0-2. De 1-2 vlak voor tijd door Fransman kon het tij niet meer keren.
 

1 april 2018 | WHV 1 - Astrantia 1 | 3-0

ASTRANTIA VERLIEST

Een eerste helft waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren resulteerde in een 1-0 voorsprong van WHV. Astrantia had een penalty gemist waar WHV, na een goed afstandschot, uit de rebound wel scoorde.

In de tweede helft begon Astrantia slap en strafte WHV een te korte terugspeelbal meteen af; 2-0. Astrantia slaagde er niet meer in het tij te keren. En kort voor tijd, toen de ploeg uit Middelaar na een rode kaart met tien man stond, viel de 3-0.
 

25 maart 2018 | Astrantia 1 - GVV'57 1 | 0-2

ASTRANTIA VERLIEST VAN GRAVE

Na een goed resultaat twee weken geleden tegen Gassel, gaf Astrantia vandaag niet thuis. GVV'57 ging met drie punten terug naar Grave; 0-2.

De thuisploeg speelde een slordige wedstrijd met veel balverlies. In de eerste helft was Astrantia nog dicht bij de openingstreffer via een scrimmage, het was echter Grave dat op voorsprong kwam.

Na rust was het spel van de thuisploeg niet veel beter en verdubbelde GVV haar voorsprong. Astrantia was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken en bleef met nul punten achter. Volgende week mag het team op paaszondag in Loosbroek aantreden tegen WHV.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
11 maart 2018 | Astrantia 1 - Gassel 1 | 3-2

HET KAN VRIEZEN HET KAN DOOIEN

Na het extreme weer van de afgelopen weken, werd er vandaag eindelijk weer gevoetbald. Astrantia speelde thuis tegen Gassel, een doorgaans lastige tegenstander, maar wist de drie punten in Middelaar te houden; 3-2.

Gassel trok sterk van leer en de openingsfase was voor de oranje-witten. Het was echter Tim Sengers die de score opende na een goede steekpass van Dennis Simons; 1-0. Dit was, ondanks een aantal goede kansen van Gassel, tevens de ruststand.

Tien minuten na rust scoorde Willem Kroon de 2-0 uit een scrimmage en leek er geen vuiltje aan de lucht. Gassel rechtte de rug en scoorden tweemaal; 2-1 uit een scherpe ingooi en 2-2 uit een goed ingeschoten penalty. In de laatste minuut kreeg ook Astrantia een penalty, Thijn Fransman maakte geen fout vanaf elf meter; 3-2. Daarmee bleven de punten in Middelaar.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
18 februari 2018 | Toxandria 1 - Astrantia 1 | 3-1

ASTRANTIA MET TIEN MAN ONDERUIT

Toxandria was Astrantia in de tweede helft de baas nadat het team uit Middelaar met tien man kwam te staan. In de eerste helft was Toxandria de bovenliggende partij en had een handvol goede kansen. Het was echter Astrantia dat de score opende doordat Tim Sengers met een doffe knal de 0-1 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Toxandria drukken en scoorde de gelijkmaker; 1-1. Kort daarna kwam Astrantia met tien man te staan. Door een benutte penalty; 2-1 en een goede aanval; 3-1, trok Toxandria de wedstrijd naar zich toe en hield de drie punten in Rijkevoort. 
  

4 februari 2018 | Astrantia 1 - Estria 1 | 0-0

ASTRANTIA HOUDT STAND

Tegen de koploper moest Astrantia zich beperken tot tegenhouden en hopen op een gevaarlijke counter. Estria klopte nadrukkelijk op de deur, maar de Astrantia defensie, onder leiding van man of the match Tijn van Tilburg, hield stand.

De uitwedstrijd was eerder dit seizoen met 3-1 verloren dus de mannen uit Middelaar waren gewaarschuwd. De intenties van Estria waren duidelijk, ze zochten constant de aanval en waren gevaarlijk uit dode spelmomenten. Een aantal keer waren ze dicht bij een treffer, maar Van Tilburg hield zijn doel schoon.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Astrantia kwam er een enkele keer gevaarlijk uit en kort voor tijd was Wattimena dicht bij de winnende treffer maar schoot uit de tweede lijn naast. De 0-0 beginstand bleek uiteindelijk ook de eindstand en Astrantia stapte als morele winnaar van het veld.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
28 januari 2018 | VCO 1 - Astrantia 1 | 3-4

ASTRANTIA RECHT RUG

Een vroege 2-0 achterstand bleek niet fataal voor de mannen uit Middelaar. Binnen vijf minuten was VCO twee keer trefzeker en moest Astrantia in de achtervolging. Nog voor rust kopte Jos Lemmen een voorzet van Nick Sengers binnen, 1-2 en Willem Kroon controleerde een voorzet van Dennis Simons en ronde feilloos af. Dit bracht de ruststand op 2-2.

In de tweede helft scoorde Thijn Fransman, hij omspeelde de keeper en schoof beheerst binnen, 2-3. Hans Kroon leek, na een combinatie met Fransman, de wedstrijd in het slot te gooien door de 2-4 binnen te schieten. Onoplettedheid in de verdediging zorgde echter voor de 3-4 en daarmee voor een spannende slotfase. Astrantia hield stand en ging met 3 punten naar huis.
 

3 december 2017 | Astrantia 1 - St. Hubert 1 | 3-2

ASTRANTIA TREKT OVERWINNING OVER DE STREEP

Op een koude zondagmiddag heeft Astrantia de overwinning en daarmee drie zwaar bevochten punten in Middelaar gehouden; 3-2.

Dennis Simons opende de score op een assist van Willem Kroon, door de bal van randje zestien onder de keeper door te schuiven; 1-0. Jos Lemmen verdubbelde de marge doordat de keeper zijn vrije trap verkeerd inschatte en onder de bal doorging; 2-0.

Na rust scoorde spits Fransman de 3-0 op een steekbal van Hans Kroon en leek de wedstrijd beslist. St. Hubert rechtte echter de rug en scoorde twee keer waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. Tussendoor werd de 4-1 van Hans Kroon wegens vermeend buitenspel afgekeurd. St. Hubert had nog een aantal goede en één levensgrote kans, maar 3-2 bleef de eindstand.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 
19 november 2017 | Astrantia 1 - WHV 1 | 4-4

ASTRANTIA DEELT PUNTEN IN DOELPUNTRIJK DUEL

Na een week rust, hebben Astrantia en WHV de punten gedeeld in een wedstrijd waarin de toeschouwer de grote winnaar was; 4-4.

Na enkele minuten kwam de ploeg uit Middelaar al op voorsprong via Thijn Fransman. Deze treffer was helaas niet het startschot voor een goede eerste helft. Astrantia vergat te voetballen en zag WHV in de eerste helft nog op voorsprong komen; 1-2.

Ook na rust kwam Astrantia goed uit de kleedkamer. Binnen één minuut was het wederom Fransman die het net deed bollen. Hierna bleef Astrantia de aanval zoeken en dit resulteerde in de derde en vierde goal van spits Fransman, waardoor de wedstrijd weer volledig kantelde. Het lukte de mannen van Rob Kroesen echter niet om de drie punten in Middelaar te houden. Een kwartier voor tijd trok de ploeg uit Loosbroek de stand gelijk. Een vermeende handsbal en een afgekeurde goal wegens buitenspel konden hier geen verandering meer in brengen.

Klik hier voor meer foto's (gemaakt door Marieke Lemmen)
 

5 november 2017 | Gassel 1 - Astrantia 1 | 3-0

ASTRANTIA VERLIEST VAN EFFECTIEF GASSEL

Op een waterkoude zondagmiddag ging Astrantia onderuit tegen de oranje-witten uit Gassel. De thuisploeg was zeer effectief met zijn kansen, Astrantia was op zijn beurt ongelukkig in de afronding.

In de eerste helft probeerde Astrantia te voetballen en creëerde het ook enkele kansen. Het was echter Gassel dat als eerste doel trof na een snelle counter. Astrantia ging op zoek naar de gelijkmaker, Fransman scoorde deze ook, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks en opnieuw was Gassel erg effectief. Ondanks voortreffelijk keeperswerk van Antàl wist de ploeg twee kansen te benutten. Na de 3-0 was de wedstrijd gelopen. De eretreffer van Fransman werd (opnieuw) afgevlagd wegens buitenspel.
 
29 oktober 2017 | Astrantia 1 - Odiliapeel 1 | 2-3

ASTRANTIA VERLIEST IN LAATSTE MINUUT

Astrantia gaf vandaag vlak voor tijd het gelijkspel uit handen en verloor de drie punten aan Odiliapeel/Braks GRO.

Astrantia begon goed aan de wedstrijd en speelde het eerste halfuur verzorgd voetbal. Spits Fransman had de 1-0 moeten scoren na het omspelen van de keeper, maar faalde in de afronding en aan de andere kant kwam Astrantia goed weg na een schot op de lat van een aanvaller van Odiliapeel. De 1-0 kwam van de voet van Dennis Simons; na een goede opening van Tim Sengers, legde Hans Kroon terug op Simons, die de bal in de korte hoek schoot. Vlak voor rust scoorde Odiliapeel de 1-1; uit een voorzet schoot de aanvaller de bal strak in het net.

Na rust hadden de gasten een aantal goede kansen en hield keeper Van Tilburg zijn ploeg op de been. 15 minuten na rust werd het 1-2 voor Odiliapeel door een mooi binnen geschoten bal in het dak van de goal. Astrantia ging op zoek naar de gelijkmaker, vijf minuten voor het eind scoorde Fransman de 2-2 en leek het punt veiliggesteld. In de laatste minuut trok Odiliapeel alsnog aan het langste eind, door een individuele fout in de verdediging; 2-3. Dit was tevens de eindstand.
  

22 oktober 2017 | GVV'57 1 - Astrantia 1 | 1-3

ASTRANTIA WINT SLECHTE WEDSTRIJD

Op een zonnige, maar koude, herfstmiddag heeft Astrantia haar derde wedstrijd op rij gewonnen.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Na negen minuten schoot Goossens op de lat. In de twintigste minuut viel de 0-1; Een vrije trap van Tim Sengers werd door de keeper verkeerd ingeschat en de bal verdween in de lange hoek. Twee minuten later was het dezelfde Sengers die een penalty veroorzaakte. G.V.V.'57 wist hier wel raad mee; 1-1. Vlak voor rust werd keeper Antàl wegens een blessure vervangen door Van Tilburg.

In de 60e minuut scoorde, de net ingevallen W. Derks een frommelgoal; 1-2. Na een overtreding in de zestien op Fransman mocht de spits zelf aanleggen voor de penalty, deze werd echter gepakt door de keeper. Vlak voor tijd maakte Fransman alsnog zijn doelpunt uit de rebound; 1-3. Een matige wedstrijd van beide kanten werd gewonnen door Astrantia.
 
15 oktober 2017 | SCV'58 1 - Astrantia 1 | 2-4

ASTRANTIA WINT VOOR TWEEDE WEEK OP RIJ

Op een zonnige middag in Velp was Astrantia de betere partij tegen SCV'58 en werden de drie punten mee teruggenomen naar Middelaar; 2-4.

Na een kwartier voetballen schoot Dennis Simons een vrije trap mooi in de verre hoek. Een kwartier later verdubbelde Bram Goossens de score op een pass van Thijn Fransman. Vijf minuten voor rust kopte Tim Sengers de bal onfortuinlijk achter zijn eigen keeper Antal. In de eerste helft moesten de mannen uit Middelaar beide backs, Jos Lemmen en Bart Derks, wisselen na blessures.

Ook na rust bleef Astrantia het beste van het spel hebben en dit leidde tot nog twee doelpunten. Na een goede aanval over links schoot Hans Kroon de 1-3 binnen. Rond het uur schoot Thijn Fransman de vierde goal achter de Velpse doelman. Een kwartier voor tijd maakte SCV'58 haar tweede goal na een onzorgvuldigheidje aan Middelaarse kant, de overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Door deze overwinning stijgen de geel-zwarten naar de vierde plaats op de ranglijst.
 
8 oktober 2017 | Astrantia 1 - Ruwaard 1 | 5-0

EERSTE WINSTPARTIJ ASTRANTIA

Na vorige week het eerste punt te hebben gepakt, won Astrantia vandaag haar eerste wedstrijd. Thuis tegen Ruwaard werd het in een eenzijdige wedstrijd 5-0.

Met rust stond het 2-0 door doelpunten van Tim Sengers en Hans Kroon, allebei op een assist van Dennis Simons. Vlak voor rust had Hans Kroon zijn tweede van de middag kunnen maken na een goede rush en prima voorzet van Jos Lemmen, maar zijn inzet ging in tweede instantie hoog over.

In de tweede helft was het wachten op meer goals van de thuisploeg, die echter slordig speelde in balbezit. De 3-0 werd ingekopt door Hans Kroon en na een mooie passeerbeweging van Thijn Fransman maakt spits Willem Kroon de 4-0. De laatste goal van de middag werd prima afgemaakt door debutant Danny Bui.
 
1 oktober 2017 | Astrantia 1 - VIOS'38 1 | 0-0

ASTRANTIA PAKT EERSTE PUNT

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwamen de mannen uit Middelaar niet tot scoren. Doordat tegenstander VIOS'38 twee doelpunten afgekeurd zag worden (obstructie en buitenspel) eindigde de wedstrijd zoals hij begon; 0:0.

In de eerste helft ging het spel gelijk op en waren er kleine kansjes over en weer. De grootste was voor Thijn Fransman, hij ging de uitkomende keeper voorbij maar legde de bal niet goed terug waardoor de kans verkeken was. VIOS'38 zag een corner ineens in het doel vliegen, maar doordat keeper Antàl onregelementair werd bejegend, telde het doelpunt niet.

Astrantia was het begin van de tweede helft op zoek naar een doelpunt, een paar goede aanvallen leverden echter niks op. Het spelbeeld werd daarna weer gelijk. Het laatste kwartier maakte VIOS'38 het meest aanspraak op een doelpunt, maar verder dan een buitenspelgoal kwam het niet. Hiermee bleef de 0-0 op het bord staan en veroverde Astrantia zijn eerste punt. Op naar Ruwaard.
 

24 september 2017 | Estria 1 - Astrantia 1 | 3-1

ZWAKKE SEIZOENSSTART ASTRANTIA

Estria heeft verdiend gewonnen van Astrantia. Op een mooie zonnige middag konden de mannen uit Middelaar geen enkel moment aanspraak maken op de overwinning.

Astrantia kon de mooie bekerwinst op SV Milsbeek van vorige week geen vervolg geven tegen Estria. In de eerste helft scoorde Estria drie keer, daar stelde Astrantia niets tegenover. Teveel spelers speelden onder hun niveau en gaven Estria daarmee vrij baan.

In de tweede helft scoorde Thijn Fransman de 3-1, maar Astrantia was niet bij machte om op jacht te gaan naar meer. Volgende week wacht VIOS'38.

 

 

Wedstrijdverslagen van eerdere jaren kunt u vinden in het archief

Astrantia Sportvereniging | Sportpark De Heikant | Heikantseweg 11A | 6587 AM  Middelaar