Switch naar de korfbal website ยป
15 april 2018 Astrantia 2 - Vianen Vooruit 4 0-2

'Falende afronding kost Astrantia wederom 3 punten'

Nu het voetballende deel de laatste weken een stijgende lijn vertoond, willen we deze lijn omzetten in resultaten. De wedstrijd tegen mede-laagvlieger Vianen vooruit, dat voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten bezat als ons tweede, bood daar een uitstekende mogelijkheid toe. 

De mannen van het Tweed leken op scherp gezet door trainer Jos, want vanaf de eerste minuut werd er volop druk gezet. Tot aan de keeper paste onze voorwaartse spelers pressing toe op de laatste linie van Vianen. Dat resulteerde na 3 minuten al bijna in een voorsprong toen de keeper een terugspeelbal vol tegen het lichaam van Ruud aanschoot, maar de bal tergend langzaam aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn rolde. Daan kreeg nog een uitstekende kans toen hij één-op-één mocht met de keeper maar hij te laat tot een keuze kwam om te bedenken wat te doen. Ook werden veelbelovende rushes van Daan en Bas door goede tackles van Vianen net op tijd in de kiem gesmoord. Toen de Middelaarse storm eindelijk was gaan liggen en ook Vianen aanvallende intenties mocht laten zien, werd het meer een wedstrijd. Tot de rust was er veel dreiging voor beide doelen, maar misten beiden ploegen een echte afmaker die de kansen wist te verzilveren. Na de thee probeerde Vianen met maar liefst 5 verse krachten een ander gezicht te laten zien. Met deze tactische zet van Vianen kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar kon het de Middelaarse defensie onder de vandaag verbaal zeer aanwezige Jeroen niet ontrusten. Nadat Gijs wederom had laten zien een teenlengte tekort te komen om een goede voorzet binnen te glijden en Guus niet het vernuft had om een vrije bal van een meter of 7 tussen de 3 palen te krijgen, was het wachten op de aloude voetbalwet. Als je hem zelf niet maakt, krijg je hem vanzelf tegen. En ja hoor, rond de 70e minuut viel de tegentreffer uit een afstandsschot. Astrantia probeerde nog een slotoffensief te forceren door wat opportunistischer te gaan spelen met veel lange ballen naar voren. In echt groot gevaar kwam Vianen niet doordat veel van onze spitsen het vizier niet goed hebben afgesteld en het vangnet overuren bezorgde. Uit de kluts viel nog de 0-2. Zo eindigde de wedstrijd voor Astrantia met lege handen, maar wisten beide ploegen dat als de afwerking beter zou zijn er vandaag veel meer in had gezeten voor het Tweed.

Man of the Match: Nick Braks, liet met zijn voetballende kwaliteiten de verbinding te zijn tussen defensie en het middenveld en let achteloos een balletje over 30 meter op de stropdas bij dezelfde kleur. Een uitzonderlijke kwaliteit in ons team.  

8 april 2018 De Zwaluw 4 - Astrantia 2 2-3

'Astrantia wint net als PSV met een gestolen overwinning in de slotfase.'

Door een lijst aan afwezige verdedigers bestond de verdediging uit 3 andere verdedigers dan vorige week. Een paar zaten een weekend onder de plak, de ander had veels te diep in het glaasje gekeken. Zo begon Dirk als voorstopper en Braks als laatste man, een zeer verdienstelijk duo achterin. Na de winterstop is er nog niet verloren, maar zijn er ook nog maar weinig punten gesprokkeld. Een prachtige voetbalochtend met een mooi lentezonnetje beloofde veel goeds.

Astrantia opende sterk, het Tweed straalde uit punten te willen pakken. Het voetbal was zeker niet groots, maar er werd wel strijd geleverd. De Zwaluw had veel balbezit, maar deed daar weinig gevaarlijks mee. Astrantia kreeg weinig echt goede kansen, maar bij de eerste echt goede mogelijkheid haalde Ruben randje 16 heerlijk uit. Waar velen een bal over het vangnet verwachtten, plaatste hij de bal binnenkantje voet onderkantje lat, zo stond het Tweed onverwachts op voorsprong. Hierna werd Astrantia gevaarlijk uit standaardsituaties. Het voetbal was nog steeds niet sprankelend, maar het ging gelijk op tussen Oeffeltse en Middelaarse mannen. In de 38e minuut haalde een speler aan Astrantia-zijde een onnodige gele kaart, waarbij Astrantia met een man minder kwam te spelen. Binnen no-time stond het gelijk, een vrije trap werd goed binnengekopt. Nog voor rust trok een speler aan De Zwaluw-zijde aan de noodrem, zodat er aan beide zijden 10 man op het veld stonden. In de slotfase van de eerste helft viel zelfs nog een treffer, een corners werd in eigen doel gekopt., 1-2. Zo ging Astrantia met een voorsprong de rust in. In de tweede helft weer veel strijd, maar weinig goed voetbal. Erik, onze enige dertiger binnen de lijnen vandaag, heerste lang op het middenveld met zijn fysiek en lengte. Hij werd moegestreden in de tweede helft gewisseld, zodat de gebroeders Hebing de oudsten waren op het veld aan Astrantia-zijde. Misschien verklaart de leeftijd de afnemende snelheid van de gebroeders. 40 minuten lang vielen er weinig kansen te noteren, maar de toeschouwers die voortijdig hun club in de steek lieten misten een hoop spektakel. De Zwaluw dacht uiteindelijk nog een punt te pakken door een paar minuten voor tijd nog gelijk te maken, 2-2. Daarna miste Astrantia nog een grote kans die ontstond nadat de keeper een vrije trap van Jochem losliet. De bal werd vanaf een paar meter voor de doellijn over geschoten. Maar in de allerlaatste minuten werd Daan slim weggestuurd en schoot hij heerlijk in de kruising binnen, 2-3. Een belangrijke overwinning, waarbij strijd werd omgezet in punten en een wedstrijd waarin weer eens meerdere keren werd gescoord door Astrantia. En hetgeen wat nog het meeste perspectief biedt voor de komende periode is dat 10 spelers aan Astrantia-zijde zonder vermoeidheidverschijnselen de eindstreep haalden en dus probleemloos 90 minuten volmaakten. De bierbuiken en conditie zijn toch minder zorgwekkend dan verwacht. Volgende week ontvangt het Tweed de mannen uit Vianen.

Man of the match : Daan, strooide ouderwets met snelle rushes op de flank en liet de verdedigers regelmatig zijn hielen zien.

25 maart 2018 | Astrantia 2 - Milsbeek 3 | 0-0

'Astrantia mist daadkracht en overtuiging en verspeelt dure punten'

Het veldspel in de eerste wedstrijd na de winterstop was veelbelovend. Tegen hekkensluiter Milsbeek lagen er kansen om punten te pakken. Een heerlijk voorjaarszonnetje zorgde voor een goed humeur en we werden zowaar aangemoedigd door een schare aan fans voor de derby op sportpark De Heikant.

Het Tweed voerde vanaf minuut 1 de boventoon. Milsbeek ruimde achterin alles weg, ze kwamen niet tot voetballen toe. Astrantia raakte al snel via Jochem de paal, Daan miste een kans toen hij alleen op de keeper af mocht, helaas kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Ook werd er nog een vrije trap van Jochem uit het doel geranseld door de keeper. Astrantia verloor even het verstand en kreeg een penalty tegen en verloor een Duijn aan een 'afkoelperiode'. De penalty ging ruim naast, richting de Elzenstraat. Ook vermeldenswaardig is de Usain Bolt-sprint van Giel, Hij haalde zijn tegenstander in, door zijn sprint leek het alsof zijn tegenstander een wandeltempo aanhield. Astrantia pakte ondanks het ondertal snel weer de leiding en kreeg nog een paar dotten van kansen. De bal ging er niet in. Na de rust was Astrantia weer de betere. Er waren weer een paar scrimmages voor het Milsbeekse doel waarbij het onmogelijk was om de bal er niet in te krijgen, toch lukte het Milsbeek keer op keer de bal weer weg te werken. De paal en de lat hielden Milsbeek in de wedstrijd. Soms waren de voorzetten van mindere kwaliteit, zo had Ruben zijn laatste biertje beter kunnen laten staan omdat de bal over de achterlijn verdween in plaats van voor het doel. Ook zijn 'stervende zwaan' verdiende een mooier einde, maar arbiter Braks trapte er niet in. Zo voelde het doelpuntloze gelijkspel als een verlies. Over twee weken moeten er punten gepakt worden in Oeffelt.

Man of the Match: Giel, onze eigen Usain Bolt-Derks 

11 maart 2018 | Astrantia 2 - Volharding 4 | 1-1

'Hardwerkende Astrantianen geven overwinning vlak voor tijd uit handen'

Na het extreme weer van de afgelopen weken, werd er vandaag eindelijk weer gevoetbald. Na een winterpauze van 3 maanden mochten de afgetrainde jongens van het Tweede weer de wei in. Vandaag tegen Volharding, een van de weinige ploegen waar Astrantia dit seizoen wel punten van had gepakt. Ondanks de 5e positie op de ranglijst van de tegenstander werd er dus met vertrouwen gekeken naar een resultaat. 

Volharding nam vanaf de 1e minuut het initiatief om voorwaarts richting het Middelaarse doel te spelen. Met snel combinatiespel werd Astrantia met de rug tegen de muur gezet en kon het met moeite de gasten uit Vierlingsbeek van de goal afhouden. Toch werd deze fase zonder schade doorstaan. Zo kwam Het Tweed langzamerhand beter in de wedstrijd en kreeg het vooral via de snelle flanken, Bas en Daan, ruimte om wat kleine kansen te creëren. Zo raakte Guus met een afstandsschot de lat, Bas met een scherpe voorzet de paal en even later kon hij een vrije trap van Dirk niet met zijn teen verlengen tot een doelpunt. De defensie stond na de beginfase als een huis en iedere Volharding-aanval werd ver voor de eigen zestien in de kiem gesmoord. Hiermee heeft trainer Jos na een lange zoektocht naar de juist bouwstenen eindelijk een defensieve muur weten te metselen die Astrantia in de tweede seizoenshelft aan punten moet gaan helpen. Wat na rust wel duidelijk werd is dat de voorwaartsen in de 11 van Middelaar dan wel nog wat mogen oefenen op het benutten van de mogelijkheden. Zo kregen Daan, Gijs en Harm alle drie nog de mogelijkheid maar waren ze telkens te onzorgvuldig om het goed uit te spelen. In de 70e minuut mocht Dirk aanleggen voor een vrije trap, deze schoot hij niet best in maar daardoor caramboleerde de bal via een Volharding-speler in de muur pardoes bij Gijs in de voeten. Gijs bedacht zich geen moment en wipte de bal over de keeper, 1-0. Volharding zette daarna vol aan voor de gelijkmaker en drukte net als in de beginfase Astrantia ver achteruit. Lang leek Astrantia de punten over de streep te trekken, maar in de 89e minuut viel uit een scrimmage na een vrije trap de (verdiende) gelijkmaker, 1-1. Het gelijkspel is toch een kleine opsteker na een aantal slechte resultaten net voor de winter. Het puntje had wel wat veel gevraagd van de meest fitte mannen van het Tweed, want de inspanning leidde een dag later tot veel klachten op Whatsapp over (spier)pijntjes en stijfheid en dat terwijl de meeste pas begin 20 zijn. 

Man of the Match: Erik, bewees vandaag zijn waarde buiten het veld door de wedstrijd foutloos te vlaggen en liet hiermee een mooi stukje teamspirit zien.  

3 december 2017 Astrantia 2 - Stormvogels'28 4 1-3

'Astrantia loopt tegen de volgende zeperd aan'

Na de deceptie vorige week tegen hekkensluiter Milsbeek moest en zou er vandaag sportieve revanche worden genomen op mede-laagvlieger Stormvogels. In winterse omstandigheden en op een moeilijk bespeelbaar veld zou dit moeten gaan gebeuren. 

Met een versterkt middenveld om de aanvoer naar de voorste linie te verbeteren werden de gasten uit Siebengewald bestreden. Het waren echter wel de gasten die veel beter uit de startblokken kwamen dan de thuisploeg. Na 15 minuten leek Astrantia een moeilijke middag tegemoet te gaan doordat het verdedigend voor SInterklaas speelde. Zowel de 0-1 als de 0-2 werden kado gegeven aan de tegenstander. Stormvogels leek daarna de genadeslag aan Astrantia uit te gaan delen, maar Gio hield met een paar goede reddingen Het Tweed in de wedstrijd. Zelf kwam Astrantia voor de rust niet verder dan een aantal afzwaaiers en slecht uitgespeelde counters. Of het een donderspeech van Jos is geweest of dat er iets in de thee van de jongens heeft gezeten is onduidelijk, in ieder geval oogde de Astrantianen na rust een stuk scherper. Daarom was het niet lang wachten op de aansluitingstreffer. Rick Simons zetten vanaf de zijlijn de aanval op door zijn directe tegenstander door de poorten te spelen en hem af te leggen op Jochem, deze legde hem goed terug zodat Rick de bal bekeken in de hoek kon schuiven, 1-2. Vanaf dat moment drukte Astrantia de gasten tot ver op eigen helft en hing de gelijkmaker meerdere malen in de lucht. Maar ook vandaag werd het pijnlijk duidelijk waar het de mannen van Astrantia aan schort, het afmaken van kansen. Daan kreeg na een goede dieptepass de bal niet voorbij de liggende keeper en Gijs maakte het zo bont om van een afstand van 90cm de bal het doel te laten missen. In de slotminuut profiteerde Stormvogels van de verzuimde kansen aan Astrantia-zijde en besliste deze pot, 1-3. In de weken dat Astrantia de punten binnen moest gaan slepen is er nog geen enkel punt gepakt en laat het veldspel op dit moment zeer te wensen over. Hopelijk kunnen we volgende week in Gennep het tij keren.

Man of the Match: Rick Simons, liet met zijn verfijnde techniek zien aan de mannen van het Tweed hoe je de bal wel in het netje kunt krijgen. Goed voorbeeld doet hierin hopelijk goed volgen. 

26 november 2017 | Milsbeek 3 - Astrantia 2 | 2-1

'Astrantia verspeelt weer punten'

Na de overwinning in Vierlingsbeek is er alweer 2x op rij verloren. Vandaag moest er tegen de hekkensluiter weer eens punten gepakt worden. Er moesten goals gemaakt worden, dus werd Sjoerd weer eens uit zijn nest gehaald.

Het begin van de wedstrijd was voor Astrantia. Astrantia was sterker, maar wist weinig met het overwicht te doen. Een mislukte voorzet van Remus dwarrelde zo binnen, 0-1. Daarna had Remus bijna de 0-2 op de schoen door een hakje de verdediging in de luren te leggen, alleen werd de bal van de lijn gehaald. Sjoerd kreeg de bal ook niet voorbij de keeper. Een paar keer werd Astrantia gevaarlijk uit corners, waarbij de bal ook nog een keer van de lijn werd gehaald. Smetjes op de eerste helft was de hamstringblessure van Guus en het feit dat er geen grotere voorsprong was genomen. De tweede helft was dramatisch van Astrantia-zijde. Door twee fouten in de verdediging stonden we opeens op achterstand. Op een kans van Nick na wist Astrantia niks af te dwingen. Er moeten nog punten gesprokkeld worden in de 2 wedstrijden tot de winterstop om in februari weer volop mee te doen in de middenmoot.
19 november 2017 | VIOS'38 3 - Astrantia 2 | 3-0

MATIG ASTRANTIA VERGEET TE VOETBALLEN EN VERLIEST TERECHT

Om weer aansluiting te krijgen met de middenmoot moest er vandaag gewonnen worden in Beugen. Waar het afgelopen jaren vaak zo was dat het vallen van de bladeren gelijk liep met het afvallen van de spelers in de selectie, is dit seizoen het juist omgekeerd. Zo maakte Bas en Dirk zich op om hun eerste minuten te maken dit seizoen, zodat alleen Kenny momenteel nog plaats neemt op het blessurebankje.

Astrantia begon nog redelijk aan de wedstrijd met een paar soepele combinaties op het middenveld, maar de wedstrijd was in handen van VIOS. Wel moet gezegd worden dat VIOS daarin geholpen werd door de stevige wind waar Astrantia tegen de richting in moest voetballen. Mede door het slordige spel en vele misperen van Astrantia-spelers was het VIOS dat na 20 minuten terecht op voorsprong kwam met een afstandsschot. Daan kreeg daarna 3 opgelegde mogelijkheden om gelijk te maken, maar ging daar even zo vaak onzorgvuldig mee om. Zo kon hij een onbegrijpelijke hoge terugspeelbal niet voorbij de keeper brengen omdat hij te veel tijd nodig had om uit de mogelijke opties te kiezen en misten zijn schoten op doel na weer een gewonnen sprintduel van zijn directe opponent de juiste kracht en richting. De mannen van Jos Janssen geloofde in de rust nog in hun comeback in deze wedstrijd, maar na 10 minuten na rust was deze hoop tot een nulpunt gereduceerd toen Astrantia al 2 tegendoelpunten uit counters om de oren had gekregen. Het Tweed probeerde daarna met de inbreng van de verse krachten Bas en Dirk nog iets van de wedstrijd te maken en kreeg enkele mogelijkheden. Zo verlengde Gijs met een lob een voorzet van Michiel voorbij de verkeerde kant van de paal, kreeg Ruud zijn inzet niet tussen de drie palen na een teruggelegde voorzet van de achterlijn van Remus en kon even later Jochem zijn knappe rush vanaf de zijlijn niet bekronen met een treffer. Beide teams werden in de fase steeds fysieker in hun spel en zochten daarbij het randje van het toelaatbare op en waren de Middelaarse mannen blij met het eindsignaal van de scheids zodat ze zonder blessures naar Middelaar terug konden keren. Want volgende week wacht de derby, in en tegen Milsbeek.

Man of the Match: Dirk, na een absentie van ongeveer 1,5 jaar mocht Dirk vandaag het gras weer onder zijn voeten voelen en vertrouwen zijn teammaten er op dat hij nog zijn waarde zal laten gelden dit seizoen. Nu nog de vraag in welke van de drie helften dat gaat worden.... 

12 november 2017 Astrantia 2 - Heijen 3 2-8

'Het Tweed lijdt terechte nederlaag tegen aanstaande kampioen'

Astrantia trad vandaag op een natte zondagochtend aan tegen het inmiddels bekende 3e elftal van Heijen. Afgelopen seizoenen bleek deze ploeg vol dertigers steeds een maatje te groot, maar de vraag was natuurlijk hoe zij het tegen een versterkt Astrantia zouden doen deze editie. 

Na een kwartier mocht Astrantia haar keeper John en de falende spitsen van Heijen dankbaar zijn dat er nog een brilstand op het bord stond. John hield het tweed in de wedstrijd met enkele katachtige reflexen en uitstekend keeperswerk op de lijn, de spitsen van Heijen faalde opzichtig van enkele meters voor open doel en hadden het vizier duidelijk nog niet scherp afgesteld. Het eerste gevaar van Astrantia kwam na een te korte terugspeelbal van Heijen, echter miste Gijs de finesse om de bal af te leggen op de vrijstaande Erik. Even later was het wel raak. Guus kreeg ruimte van de defensie van Heijen en legde maar eens aan voor een schot. Deze werd doeltreffend toen de bal caramboleerde via een Heijens been en de keeper op het verkeerde been zette, 1-0! Een unicum, volgens medespelers een doelpunt na 12 jaar improductiviteit (de statistieken noteren echter een doelpunt van onze rooie in 't Oventje in 2009,8 jaar droog dus). De bal lag echter alweer bij de eerste de beste aanval in het 'mandje' bij Astrantia voor de gelijkmaker. Tot aan de rust bleek Heijen het voetballen nog niet verleerd, liet de bal lekker van voet tot voet gaan en faalde nu niet in de afronding. Zo werd de rust met een 1-5 achterstand ingegaan en dus reden voor trainer Jos om rigoureus in te grijpen met niet een dubbele maar met een maar liefst! 6 dubbele wissel moest het tij in de tweede helft worden gekeerd. Zo konden sommige jongens na een helft ploeteren bijkomen van hun prinsenavontuur de avond ervoor en anderen een nieuwe jeugdprins gaan kronen. Of de 6 frisse wissels onze wedstrijd nog konden gaan bekronen met 3 punten zou de tweede helft duidelijk worden. Al gauw bleek dat een brug te ver, want na welgeteld 1 minuut na rust kon John de bal na de zesde tegentreffer alweer uit het net halen. Gelukkig kennen wij met Jochem en zijn traptechniek een extra wapen in de wedstrijd voor een doelpunt. Nu was hij het niet zelf die scoorde, maar kon de keeper zijn inzet niet in één keer keren en was Tim Sengers er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten 2-6. Na twee mislukte buitenspelvallen en dito tegendoelpunten was er nog wel een moment van Astrantia het vermelden waard. Jochem zag van een meter of 30 de keeper ver van zijn doel staan en haalde gericht uit. Via onderkant lat de keeper en nog een paal bleef de bal wonderwel voor de doellijn circuleren maar kon er geen doelpunt werden geteld. Een terecht verlies tegen de verwachte kampioen van onze klasse. 

Man of the Match: John, met katachtige reflexen en uitstekende timing in de één-tegen-één situatie behoedde John Astrantia voor meer schade en laat hij Astrantia zien dat de toekomst er wat betreft keepers heel goed uit ziet.  

5 november 2017 Volharding 4 - Astrantia 2 1-5

'Jochem schiet Astrantia op weg naar overwinning'

Na het debacle van vorige week tegen SIOL moesten er vandaag punten worden gepakt in Vierlingsbeek. Gelukkig hadden we nu wel genoeg wissels mee, zo sloten er ook 2 jongens uit de jeugd aan.

De eerste 10 minuten waren slordig. Zo deelden beide teams wat speldenprikjes uit, maar waren er weinig kansen te noteren. Het spel was slordig, veel ballen kwamen niet aan op plaats van bestemming. Al snel viel Nick uit, zo moest degene met de kleinste oogjes na een zware nacht al snel invallen. Ook Erik viel al snel uit. Met het inbrengen van de jongens uit de jeugd, Tjeu en Niels, kwam er meer voetbal in het spel van het Tweed. Toch bleef Volharding ook gevaarlijk, mede door het feit dat een van de backs wel op het veld stond, maar nog een behoorlijk promillage zou blazen. Daan, Gijs en Ruud stichtten gevaar door gebruik te maken van hun snelheid op de flanken en het gebrek daaraan bij de Volharding-verdediging. Toch was de eindpass in de voorhoede steeds niet goed genoeg. Jochem kon dat in de 35e minuut niet meer aanzien en schoot vanaf een meter of 20 de bal de kruising in, 0-1. Daarna versierde Gijs een vrije trap, Jochem joeg hem de korte hoek in, 0-2. Gijs kwam daarna weer een teenlengte tekort om een voorzet er in te prikken. Ruud speelde zeer verdienstelijk vandaag, maar kon dat ook niet bekronen met een doelpunt. Zo werd de rust slechts met een 0-2 voorsprong gehaald. Na rust was het zaak om geen goal weg te geven. Dat lukte. Jeroen nam vanaf een meter of 35 een vrije trap en lepelde de bal naar voren. De keeper dacht de bal te vangen, maar liet de bal zomaar door zijn handen glippen. Zo zag het er allemaal ontzettend kolderiek uit, maar Jeroen had mooi zijn doelpunt te pakken. Er volgde een sterke fase van Volharding, waarbij Astrantia het helemaal kwijt leek te zijn. Zo kon Volharding zomaar een vrije trap binnentikken, omdat de organisatie zoek was, 1-3. Gelukkig hield Gio het Tweed in deze fase op de been met een paar katachtige reflexen.  Met een 1-3 voorsprong durfde Guus ook weer minuten te maken. Zo stroomt de ziekenboeg langzaamaan weer leeg. Niet lang daarna kreeg Astrantia een vrije trap net buiten de 16, zo kon Jochem aanleggen voor zijn hattrick, ook dat lukte, 1-4. Erik had dit seizoen nog niet gescoord en wilde ook nog wel even invallen om een doelpunt mee te pakken, dat lukte. Hij werd weggestuurd door Guus en bleef koel oog in oog met de keeper, 1-5. Een middag waar het nu wel een keer lukte. Waar we het hele seizoen al moeite hebben met doelpunten maken, konden we vandaag aan het doelsaldo werken. 

Man of the match : Jochem, als je een hattrick maakt verdien je sowieso deze titel. Dus Jochem, volgende week weer om 5u naar bed als dat het recept voor jou is voor een hattrick.

29 oktober 2017 Astrantia 2 - SIOL 3 0-6

'Astrantia blijft één helft in het spoor van koploper SIOL'

Vandaag moest Astrantia op een stormachtige oktoberochtend aantreden tegen de nog ongeslagen koploper SIOL. Een extra zware opgave door de blessuregolf die het team van Jos Janssen op dit moment teistert. Tegen de koploper dus zaak om de poorten achterin goed gesloten te houden. 

Met een tactisch meesterplan uit de hoge hoed van trainer Jos trok Astrantia met een in- en doorschuivend middenveld ten aanval. Zo moest het productieve SIOL verrast worden door een snel openingsdoelpunt van Astrantia. Het plan van Het Tweed leek te slagen, maar Daan wilde zijn één op één met de keeper te mooi afronden met buitenkantje rechts en Gijs! (met zijn 1,66m de kleinste in het veld en daarbuiten) won zijn kopduel maar kon de bal net te weinig kracht bij zetten om het de keeper echt lastig te maken. SIOL stelde daar in eerste instantie weinig tegenover, al kreeg Jeroen wel een enorme charge te verwerken die hem belette de wedstrijd een vervolg te geven. Nadat Astrantia was uitgeraasd nam SIOL het initiatief over en kreeg het wat kleine kansjes. Daaruit bleek dat SIOL wat makkelijker het net kon vinden en ze de 0-1 binnen schoten. De Middelaarse ploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef goed de duels en de diepte op zoeken. Dat SIOL zelf ook hielp Astrantia in de wedstrijd te houden moet ook gezegd worden, want een penalty werd wel zo matig ingeschoten dat de bal amper de achterlijn overrolde een meter naast! het doel en even later omspeelde de spits keeper Gio om daarna zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal te schuiven. Met de rust was er bij Het Tweed dus nog geloof om voor een verrassing te gaan zorgen. Dit geloof was echter een kwartier na rust volledig verdwenen. Na rust liet SIOL een ander gezicht zien en combineerde zich gemakkelijk naar een ruime 0-6 voorsprong. Een terechte uitslag aangezien SIOL toch wel een maatje te groot was voor de geel-zwarte. Nu hopen dat de mannen uit de ziekenboeg gaan herstellen om zo de mannen in het veld weer te versterken om de benodigde punten binnen te gaan halen komende weken.

Man of the Match: Harm, had als voorstopper de sterke spits van SIOL volledig in de tas en is met zijn fysiek en duelkracht een aanwinst voor de Middelaarse defensie.

15 oktober 2017 Olympia'18 6 - Astrantia 2 4-0

'Een ochtend om snel te vergeten, de middag daarentegen..........'

Doordat een aantal jongens deze week van hun vakantie aan het genieten waren, deden we een beroep op Niels en Rick uit de jeugd. Zo hadden we tenminste genoeg wissels op de bank zitten voor het geval er blessures opgelopen werden tijdens de wedstrijd (zou je denken).

Astrantia was ondanks de vroege aftrap van 10 uur in de beginfase de bovenliggende partij. Daan, Remus en Ruud kregen van dichtbij behoorlijke kansen om de score in voordeel van Astrantia te openen. Allen faalden hopeloos. Ruben schoot een afvallende corner zelfs over het vangnet. Achterin stond het in de eerste helft gewoon degelijk. Er werden weinig grote kansen weggegeven. Veel verder dan een aantal corners en schoten van afstand kwam Boxmeer ook niet. Zo leek het in de rust een kwestie van doordrukken. De tweede helft verliep echter anders dan gepland. Er werden sowieso 3 wissels ingebracht. Maar even later viel Remus uit met een enkelblessure, daarna Jeroen met eveneens een enkelblessure. Zo stond ongeveer iedereen op een andere positie en was het chaos. Waar in de eerste helft nog veelvuldig gebruik werd gemaakt van de snelheid aan de buitenkant, ging de bal in de tweede helft alleen maar lang naar voren. De alcohol van de avond ervoor kwam de precisie niet ten goede. Zo vlogen er heel wat ballen de zijlijn over of kwamen ze niet aan waar ze oorspronkelijk bedoeld waren. Doordat er veel balverlies werd geleden werd de wedstrijd steeds zwaarder, omdat je steeds maar weer achter de gevaarlijke counters van Boxmeer aan moest rennen. Zo liep Boxmeer tussen de 70e en 90e minuut uit naar een 4-0 overwinning. Ietwat geflatteerd, over twee weken een lastige thuiswedstrijd tegen koploper Siol. Hopelijk kunnen we dan weer beschikken over een fitte selectie (fit=vrij van blessures, minder kilo's en minder bier). De middag begon prachtig met zonnig weer en bockbier in Nijmegen. Voor onze aanvoerder Remus eindigde de zondag op het asfalt, waar hij een week lang aan zal worden herinnerd door zijn schaafwonden.

Man of the match : Rick, vandaag overduidelijk de beste man aan Astrantia-zijde.

8 oktober 2017 Astrantia 2 - HRC'27 2 4-1

'Astrantia krijgt lesje in effectiviteit en verliest'

Vandaag stond er de eerste echte clash op het programma tegen een opponent waarvan iets verwacht wordt deze competitie. Een goede test voor het team van Jos Janssen om te kijken waar de ploeg staat op dit moment in de competitie. 

Omdat het Peru-duo (Daan van Duijnhoven en Thim Derks) naar eigen zeggen tijdens hun rondreis in Zuid-Amerika aan hun onderlinge afstemming hebben gewerkt en een hoogtestage hebben gedaan om fit aan het seizoen te kunnen beginnen, kregen ze van trainer Jos vandaag de kans om hun twee-combinatie voorin te laten zien. Na 15 minuten kwam Jos tot de conclusie dat deze proefballon geen meesterzet bleek te zijn en wisselde Daan. Want zowaar alle ballen sprongen van Daan en Thim hun voeten af, waarop de medespelers betwijfelen of de training in het latino-land met een bal of met een paar ballen zijn gedaan. Het antwoord daarop ligt bij de heren zelf... In de beginfase van de wedstrijd verzuimde Astrantia haar voorwaartse intenties om te zetten in doelpogingen en kreeg HRC van de achterste linie van de geel-zwarten zowaar twee doelpunten kado. Beide keren was er sprake van een miscommunicatie tussen keeper en verdediger en beide keren kon een HRC-speler de bal in een leeg doel binnen schuiven, 0-2. Zonde gezien de onderlinge verhoudingen op het veld waar beide ploegen goed gepositioneerd stonden om de ander de aanval te ontregelen. Desondanks wist Astrantia met haar snelheid op de flanken wat kansjes te creëren. Echter heeft Gijs een grotere schoenmaat nodig om zijn opgelegde kansen af te werken, want tot tweemaal toe kwam hij één teen tekort om een scherpe voorzet binnen te glijden. Helaas was HRC na een halfuur wel zo scherp in de weinige kansen die het van de Middelaarse defensie geboden kreeg, 0-3. Gelukkig wist net voor rust nog een aansluitingstreffer te produceren (1-3). Gijs scoorde in twee instanties nadat de bal uit een corner in het vijfmetergebied van de keeper bleef hangen. Vol goede intenties probeerde Astrantia na rust meer aansluiting te vinden, maar ook opponent HRC had positioneel haar zaakjes op orde en belette Het Tweed het spel te maken. Echter kreeg Het Tweed uit een aantal onoplettendheden een paar 100%-kansen, maar nu wist Thim na mistastten van de keeper de bal naast te schieten voor een leeg doel en was Erik niet scherp genoeg om de bal tussen de palen te krijgen bij een één-op-één met de keeper. Uit een onterechte strafschop (gezien het uitgegleden stuk veld buiten de zestien) maakte HRC de 1-4. Een geflatteerde uitslag doordat HRC een stuk effectiever om ging met de kansen die het kreeg. Volgende week krijgt Het Tweed tegen Olympia de kans om haar voetballende intenties wel in goals en een overwinning om te zetten.

Man of the Match: Jeroen van Duijnhoven, naast het vliegen, vloeken en glijden blijkt Jeroen ook in voetballend (vooral in de opbouw) opzicht een toegevoegde waarde voor het team met zijn rust, zorgvuldige passing en lef aan de bal. 

1 oktober 2017 Astrantia 2 - De Zwaluw 4 2-1

'Astrantia verzuimt grote score neer te zetten'

Na het onverdiende punt van afgelopen weekend mochten de Astrantia-mannen vandaag aantreden tegen een elftal Oeffeltse dertigers. Een wedstrijd die wel gewonnen moest worden gezien het feit dat de jeugdigheid en het percentage bierbuiken in de Middelaarse ploeg een stuk lager lag.  

In een lekker najaarszonnetje werd Oeffelt vanaf het eerste fluitsignaal direct onder druk gezet. Dat resulteerde na 4 minuten al in de openingstreffer. Remus stuurde Daan naar de achterlijn, waar Daan met een perfecte, hoge voorzet het hoofd van Thim wist te vinden, 1-0. Dat Thim enkel zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten, deed niks af aan het feit dat het knap was dat Thim het luchtduel won van twee Oeffeltse bomen van 2,05m. Het Tweed bleef goed combineren richting het Oeffeltse doel, maar Thim, Jochem en Erik hadden of te weinig power in hun doelpogingen of de draaicirkel in de uitvoering vele malen groter was dan in de gedachte. Oeffelt voetbalde zich langzaam onder de druk uit, maar kwam niet verder dan ongevaarlijke rollertjes en misperen. Op slag van rust redde de Oeffettse keeper bekwaam op een pegel van Remus. Na rust maakte Oeffelt al snel gelijk door een bal in de zestien een keer wel goed te raken, 1-1. Astrantia ging direct weer op zoek naar de voorsprong en kreeg daar weer dotten van kansen voor om die te maken. De aller aller grootste was voor Gijs die nadat hij de keeper met een mooie voetbeweging passeerde een vrije doortocht had naar het doel maar het presteerde de bal naast! het open doel te schuiven. Even later viel wederom een voorzet van Daan op het hoofd van onze spits, nu op die van Gijs. Wederom redde de keeper bekwaam, maar was Ruud er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken, 2-1. Een mooi moment na zijn recente rentree op het veld na 2 inactieve (voetbal)jaren. Zo kon coach Jos ook Giel , die al sinds juli zich fysiek klaar stoomde om minuten te kunnen maken, laten debuteren in het geel. Hij liet zich direct gelden met enkele rushes over het middenveld, helaas was de voortzetting van onze voorste linie niet altijd nauwkeurig. Mede dankzij een fenomenale reflex van Gio op de doellijn zelf op een harde kopbal van een meter of 3 trok Astrantia de overwinning over de streep. Zo is Astrantia ook na de 3e wedstrijd onder leiding van Jos Jansen nog steeds ongeslagen, kan er inmiddels al gesproken worden over het Jos Jansen-effect...?

Man of the Match: Ruud, brengt met zijn opvallende fitheid na zijn inactieve (voetbal)jaren veel energie en loopvermogen op het middenveld. 

24 september 2017 VianenVooruit 4-Astrantia 2 2-2

' Gio redt tandeloos Astrantia'  

Na een te lange zomerstop openden we vandaag de competitie tegen Vianen Vooruit 4. Door het hoge aantal blessuregevallen binnen Astrantia was het Tweed genoodzaakt zich terug te trekken uit de beker. Zo had het Tweed pas 1 oefenwedstrijd gespeeld na de zomerstop. Voor de openingswedstrijd in Vianen hadden we 15 man kunnen regelen, dus beschikten we over een lekker ruime bank om door te kunnen wisselen.

Vanaf de aftrap was het initiatief aan Vianen. Astrantia miste scherpte, hieruit bleek dat het spelen van oefenwedstrijden van belang is voor deze bierdrinkers en shoarmavreters om in het ritme te komen. Het Tweed was overal te laat. We hadden wel een aantal keer leuk getraind, maar in de wedstrijd kwamen we overal tekort. Vianen was voetballend niet beter, maar wel fitter. Het was dan ook vooral eenrichtingsverkeer in de eerste helft. Het was aan Giovan en het gebrek aan scorend vermogen bij Vianen te danken dat er in de eerste 25 minuten geen tegengoal viel te noteren. Astrantia daarentegen was dodelijk effectief. De eerste keer dat we de middellijn passeerde was meteen ook raak ; een voorzet van Kubus belandde over de keeper in de lange hoek. Zo stond het geheel tegen de verhouding in, 0-1. In de rust werden de meest dramatisch spelende Astrantianen gewisseld voor 4 nieuwe krachten. In principe konden op basis van de eerste helft wel 10 man gewisseld worden. Net na rust kon Gio een schot op doel nog pareren, maar was kansloos in de rebound. Sjoerd pracht ons daarna handig weer op voorsprong, 1-2. Maar vlak daarna werd er weer via een rebound gelijk gemaakt, 2-2. Met Sjoerd en Erik werd er voorin iets meer kansjes gecreëerd, maar het spel van Astrantia bleef slordig. In de slotminuten leek Astrantia nog te gaan verliezen nadat de scheids een penalty gaf aan Vianen. Na een Tim Krul-act van Gio was de penaltynemer uit de concentratie en kon Gio de bal uit de hoek tikken.

Man of the match: Gio, keepte een heerlijke wedstrijd en zorgde ervoor dat Astrantia een gestolen puntje mee naar Middelaar kon nemen. 

 

Wedstrijdverslagen van eerdere jaren kunt u vinden in het archief

Astrantia Sportvereniging | Sportpark De Heikant | Heikantseweg 11A | 6587 AM  Middelaar